Just fine

Just fine

Nos

2021. június 15. - Praktikanyu

Eléggé összetett és bonyolult mód működő személyiségem kibogozására hoztam létre ezt a blogot, bár írhatnék akár naplóba is, csak hát az elmúlt évek alatt kijöttem a fzikai írásból és állati gyorsan megfájdul a kezem. :D

És hát abba szoktam írni időnként, de nem tudom beleilleszteni azt a sok jó cikket, írást, honlapot, ötletet adó képet, amik nap mint nap szembejönnek velem a gyerek altatás közbeni telefonozás során. (hátha nem alszok így el a sötétben szóló altató dalra... ritkán jön be...) 

Szóval egyre gyakrabban érzem úgy, hogy teljesen becsavarodom a saját magam által generált gondolatok sokaságába, és nem hogy nem jutok egyről a kettőre, hanem inkább lefelé csúszok egy mély depresszív gödörbe, ahonnan egyes napokon ki sem látok nem hogy kitudnék mászni... Azon vagyok most, hogy ezt az évek óta hullámzó sehova se fejlődést megállítsam, és ha más eredménye nem is lesz, annyit jó lenne elérni, hogy nem stresszelek állandóan egy idegbeteg módjára minden apró hülyeségen, amin nem kellene, kiabálva vérben forgó szemmel, hogy a világnak is elmenjen tőlem a kedve, nem csak a körülöttem élőknek, na azt már hatalmas sikerként könyvelném el.

Ezután jönne a következő megoldandó feladat, a 2 éve sajgó derekam, hátam, amivel egyszerűen nem tudjuk megszokni egymást, és frusztrációim nagy részét rá vetítem ki, neki szánom, mégse veszi a lapot és tűnik el oda ahonnan jött... Mivel egy szakember sem talált semmilyen problémát, ezért arra jutottam, hogy valószínűleg "Ő" is tőlem jött (egyemmeg), magamnak generáltam, és hát a pszichopata üzemmódra nem hallgat, úgyhogy mást kell kitalálnom vele szembe.

Na, már kezdek stresszelni, hogy ezt vajon helyesen írtam-e, vagy szükség van a "szembe" végére egy "n" betűre, tehát most kezdődik a terápia 1. lépése, hogy letojom. Mindegy. Igenis nem fogok rákeresni, hogy ez nyelvtanilag, hogy is tökéletes. Mert nem érdekel. Annyi fontosabb és szebb dolog van a világban, és még ma vár rám egy rakás hasonlóan felesleges idegeskedni való, minek terheljem magam már most ezzel. Szóval bocs, akinek bántja a szemét, lehet tarthatna velem a "lepattintom magamról a fölös stresszt és kész" úton. ;)

Elengedés. Ez lesz az 1. lépcső. Nekem nagyon nehéz, egy csomó mindenen fennakadok, időnként előveszem, emésztgetem magam rajta megint napokig. Aztán az a módszerem, hogy valami újba fogok, ami eltereli a figyelmem a fennálló zavaró tényező(k)ről. Ez megy egy darabig, aztán egyszer csak nem bírja már el a gerincem, és reggelente alig bírok kikelni az ágyból. Ki akarom ezeket a régi dolgokat bogozni, mert most sajnos azt sem tudom pontosan, hogy mi az eredendő baj, mit is rontottam el, ami aztán szokássá vált, a szervezetem meg nem győzi jelezni, hogy nem a jó fajtává.

A legnagyobb számomra jelenleg szembe tűnő probléma, hogy rengeteg mindent akarok egyszerre. És mind világmegváltó legyen. Persze közben nézzek ki jól, érezze magát mindenki jól, süssön a nap és csicseregjenek a madarak, stb. Valahogy még mindig nem érzem, hogy egy nap hiába 24 óra, ha ebből 22 elmegy a fizikális szükségletekre, a családra meg a háztartásra, az alatt a pár óra alatt meg csak nagyon koncentráltan és tudatosan lehet maximum 1 tevékenységre fókuszálva eredményeket elérni.

Tehát nekiállok ezeket kiválogatni (na jó, csak 1-et kiválasztani, bár mindig legalább 5 lesz, büszkén megveregetem a vállam, és továbbra sem történik semmi, mert 1-re sincs mostanában igazából időm...), a most nem lényegest kiszelektálni, és a fókuszálást gyakorolni, eltántoríthatatlanul. :)

Jelentkezem magamnak mire jutottam magammal!

Üdv addig is!

Justfine

A bejegyzés trackback címe:

https://justfine.blog.hu/api/trackback/id/tr816594348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása